Ми чекаємо пропозицію - стало відомо, коли в НБУ з'явиться новий керівник
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми чекаємо пропозицію - стало відомо, коли в НБУ з'явиться новий керівник

Ми чекаємо пропозицію - стало відомо, коли в НБУ з'явиться новий керівник
Джерело:  rbc.ua

У найвищих ешелонах української влади триває процес узгодження нового керівництва Національного банку. Попередній голова правління Яків Смолій пішов у відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами заступниці голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, у парламенті готові призначити нового очільника структури вже до кінця тижня.

Водночас вона пояснила, що жодна пропозиція щодо особи на заміну Смолію не є остаточною.

"Поки що конкретного прізвища немає. Але ми сподіваємося, що кандидатура з’явиться, можливо, трохи пізніше. І ми до кінця цього тижня також проголосуємо голову НБУ. Ну ми чекаємо пропозицію від президента, бо це його конституційне право та обов’язок", - зауважила Кравчук.

Нагадаємо, Смолій подав заяву про відставку 1 липня. Він оголосив, що разом з іншими колегами став жертвою політичного тиску. Банкір витримував його певний час, однак пізніше, після особистої розмови з президентом Володимиром Зеленським, вирішив залишити посаду.

На цю подію бурхливо відреагували в Україні та навіть за кордоном. На адресу офіційного Києва зверталися представники "Великої сімки" - із закликом до збереження незалежності НБУ. Також їхню позицію поділили представники керівництва МВФ, які нещодавно узгодили нову програму співпраці з Україною.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента запевняють, що для влади стало великою несподіванкою звільнення Смолія, хоча ексчиновник запевняє, що саме президент Володимир Зеленський поставив остаточну крапку в питанні про відставку глави регулятора. 13 липня стало відомо, що Зеленський після відставки Смолія терміново зібрав правління НБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?