Зеленський відреагував на масштабну ДТП під Києвом - що вирішив президент
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на масштабну ДТП під Києвом - що вирішив президент

Зеленський відреагував на масштабну ДТП під Києвом - що вирішив президент
Джерело:  online.ua

12 липня Україну сколихнула нова шокуюча новина про масштабне смертельне ДТП, яке сталося на Старообухівській трасі біля Козина на Київщині - повідомлялося, що водій Mercedes у наркотичному та алкогольному сп’янінні врізався у Hyundai, в якому їхала родина. В результаті аварії загинули двоє дорослих та двоє дітей 8 та 10 років. Ще один хлопчик перебуває в лікарні. На цю трагічну подію оперативно відреагував український лідер Володимир Зеленський. Його команда повідомила, що наразі на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт, який дасть змогу посилити відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Глава держави наголосив, що документ слід ухвалити щонайшвидше, аби такі жахливі аварії, як на Столичному шосе поблизу Києва, не повторювалися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм. Цей законопроект надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця", - підкреслив український лідер.

Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт № 2695 про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Варто звернути увагу на те, що документ посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння:

  • збільшує штрафи за кермування напідпитку;

  • впроваджує штрафи за покидання місця ДТП;

  • зменшує можливості для маніпуляцій, аби уникнути відповідальності.

Очікують, що документ сприятиме:
  • запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху;

  • більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах;

  • приведе до зменшення кількості ДТП.

Терміновість ухвалення законопроєкту викликана кількістю порушень і смертельних ДТП, спричинених п’яними водіями та легкістю уникнення ними відповідальності.

Як повідомляв ONLINE.UA,  двоє українців загинули внаслідок автомобільної аварії у Польщі. Зіткнення сталося поблизу від Любіце, у Мазовецькому воєводстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?