ЗСУ посилюють військову присутність на Півдні України - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ посилюють військову присутність на Півдні України - що відбувається

ЗСУ посилюють військову присутність на Півдні України - що відбувається
Джерело:  LB.ua

Влада Херсонщини зацікавлена у збільшенні військової присутності в регіоні та працює над цим. Очільник обласної державної адміністрації Юрій Гусєв оголосив про намір розміщення додаткових підрозділів ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю LB.ua.

За словами посадовця, вже триває процес надання майна для Міністерства оборони.

"Ми також працюємо над тим, щоб збільшилася фізичну кількість військовослужбовців Збройних сил України на території нашої області. Сьогодні ми, в тому числі з комунальної власності Херсонської області, передаємо майно для Міноборони — для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил", - пояснив Гусєв.

Водночас адміністрація звернулася до РНБО з ініціативою про збільшення активності з захисту на півдні країни.

"Я звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання РНБО, присвячене комплексу заходів на півдні України щодо посилення спроможностей Збройних сил і можливих викликів, які несуть з собою, в тому числі, ті кліматичні зміни, які сьогодні ставлять під загрозу виживання на півночі Криму через відсутність дніпровської води", - підкреслив очільник ОДА.

Він анонсував масштабні навчання восени, період їх проведення спеціально корегуватимуть відповідно до навчань країни-агресора.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд насправді не зацікавлений у володінні окупованими районами Донбасу. У Кабміні вважають, таким чином Кремль намагається створити надмірні проблеми для України. Російська влада викачує з ОРДЛО усі наявні ресурси, однак нічого не вкладає натомість, що говорить саме про згадану незацікавленість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?