Гучний скандал в Раді - член команди Зеленського зважився на несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучний скандал в Раді - член команди Зеленського зважився на несподіване рішення

Гучний скандал в Раді - член команди Зеленського зважився на несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Новий резонансний скандал, який нещодавно розгорівся в українському парламенті, закінчився доволі неочікувано, оскільки член команди Володимира Зеленського та народний обранець від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець вирішив публічно вибачитися перед своєю колежанкою з фракції "Європейська солідарність" Марією Іоновою за те, що 3 липня під час штовханини в Раді "торкнувся її руки". Про це нардеп заявив з трибуни Верховної Ради 13 липня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"У п’ятницю сталася прикра подія – під трибуною була штовханина, і я прошу вибачення у Марії Миколаївни Іонової за те, що торкнувся вашої руки. Прошу мене вибачити", - наголосив Андрій Мотовиловець.

Окрім того, нардеп нагадав про те, що "досвідчені політики" часто використовують трибуну Ради для політичного тиску і образ, а він не хоче бути таким політиком, тому і вибачається. Варто зазначити, що на цю заяву відповіла співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко. Вона зазначила, що Іонової наразі немає в залі, але вона дивиться телетрансляцію з Верховної Ради. Представниця команди Порошенка наголосила, що і Іонова, і вся фракція приймають вибачення Мотовиловця і додала, що "це хороший приклад, коли молоді політики вчаться досвіду, тому що за певні випадки краще вибачитися, поставити крапку і разом рухатися далі".

Як відомо, 3 липня, під час розгляду законопроєкту про вступ дітей з окупованих територій у навчальні заклади підконтрольної уряду території України у Раді посварилися нардепи "Євросолідарності" і "Слуги народу". Після цього "Євросолідарність" заблокувала трибуну парламенту і вимагала відповісти на репліку "слуги". Згодом очільник ВРУ Дмитро Разумков попросив вибачення у нардепки "ЄС" Марії Іонової, яку випадково зачепили під час штовханини у залі. Натомість фракція "Європейська солідарність" висловила глибоке обурення "агресивною поведінкою" Мотовиловця, який "дозволив собі підняти руку на народну депутатку Марію Іонову".

Як повідомляв ONLINE.UA,  14 липня нардепи зберуться на позачергове засідання, причому з такою ініціативою виступив не спікер парламенту Дмитро Разумков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?