Це проблема Росії - у Зеленського виступили з нищівною критикою проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це проблема Росії - у Зеленського виступили з нищівною критикою проти Путіна

Це проблема Росії - у Зеленського виступили з нищівною критикою проти Путіна
Джерело:  Сьогодні

В українському уряді не розглядають ідею зміни Конституції заради закріплення особливого статусу. В МЗС наголосили, невдоволеність українським законодавством в Росії — проблема Москви у першу чергу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня".

За словами міністра Дмитра Кулеби, російська сторона не зможе перекрутити на свою користь мінські угоди.

"Коли Росію не влаштовують положення якогось закону України або законопроєкту, то це проблема Росії. Ми незалежна держава і будемо ухвалювати ті закони, які вважаємо за потрібне. Ми поважаємо свої міжнародні зобов’язання і завжди корелюємо наше законодавство з міжнародними зобов’язаннями, але жодна країна не буде нам вказувати, яким має бути закон. У нас не бюро задоволення "хотєлок" будь-яких країн", – додав дипломат.

Кулеба пояснив, в Україні кілька років триває реформа децентралізації, саме у цьому процес виправляють Конституцію та розширюють законодавство.

"Що стосується згадок так званих ОРДЛО в Конституції, то для нас це неприйнятно і ми відверто про це говоримо з нашими партнерами... Будь-які спроби перекрутити Мінські домовленості, інтерпретувати їх таким чином, щоб реінтеграція відбулася на російських умовах, приречені на провал", - резюмував міністр.

Водночас він наголосив, що у Києві сподіваються на конструктив під час переговорів від іншої сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, посол Франції в Україні Етьєн де Понсен висунув безкомпромісний ультиматум командам українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна. За словами французького дипломата, новий саміт у "нормандському форматі" можливо організовувати лише після того, коли будуть виконані домовленості за підсумками попередньої зустрічі лідерів країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?