Зеленський не зможе - політолог озвучив вкрай невтішний прогноз для українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський не зможе - політолог озвучив вкрай невтішний прогноз для українців

Зеленський не зможе - політолог озвучив вкрай невтішний прогноз для українців
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Сергій Постоловський звернув увагу українців на те, що наразі офіційний Київ активно розглядає питання про перегляд мінських угод. Так, нещодавно віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції України Олексій Резніков почав наполягати, що мінські угоди потрібно переглянути, бо вони не відповідають нинішнім реаліям. За словами політолога, мінські угоди мертві, але поспішати виходити з них не варто. Постоловський наголосив, що домовленості матимуть силу за умови, якщо команда Зеленського виконуватиме послідовність пунктів так, як наполягає Кремль. Але Україна цього не робитиме. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Україна не може виконувати мінські угоди так, як хоче Росія, – проведення місцевих виборів без повернення контролю над кордоном. По-друге, Україна не піде на прямі перемовини з окупаційними адміністраціями. Патова ситуація", - підкреслив Сергій Постоловський.

Представник Kyivstratpro Тарас Семенюк говорить: заяви Резнікова – спроба нав’язати свою динаміку переговорів Росії,оскільки наразі розуміють, що угоди Москва не виконує.

"Україні потрібен результат на переговорах по Донбасу. Президент Зеленський пообіцяв, що на Донбасі буде мир. Але сам президент не зможе цього досягти. Бо Росія не готова до діалогу. Тому Резніков пропонує переглянути мінські угоди, підсилити їх", - підкреслив Семенюк.

Політолог Сергій Постоловський звернув увагу на те, що офіційний Київ своїми заявами розбурхав Москву. Україна вже зрозуміла, що необхідно шукати альтернативу Мінську-2. Не можна також забувати про те, що Будапештський меморандум дратує не тільки Росію, але й США, Францію і Великобританію. Як відомо, в 2014 році після анексії Росією Криму жоден із підписантів не виконав свої зобов’язання - ситуація наразі дуже складна.

"Мінські угоди повністю не вигідні Україні. Втім, треба не виходити з домовленостей, а наполягати на їх оновленні. Бо, якщо ми вийдемо, це стане карт-бланшом для Росії – апелювати до західних партнерів щодо зняття санкцій. Бо Україна ніби не хоче мирного врегулювання збройного конфлікту", - підкреслив Сергій Постоловський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція висунула жорсткий ультиматум РФ та Україні по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?