Місцеві вибори в Україні - парламент ухвалив несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Місцеві вибори в Україні - парламент ухвалив несподіване рішення

Місцеві вибори в Україні - парламент ухвалив несподіване рішення
Джерело:  online.ua

13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла закон, який вносить зміни до державного бюджету України на 2020 рік. Зміни до бюджету стосуються фінансового забезпечення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. На них виділено 1,3 млрд гривень, які вирішили перенаправити з Фонду боротьби з COVID-19. Відповідний проект закону №3712 у першому читанні підтримали 332 народних депутата при мінімально необхідних 226, а в цілому - 330. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба парламенту.

Таким чином депутати збільшили витрати на загальний виборчий фонд, на який в держбюджеті було виділено 1 млрд гривень. Таке рішення було прийнято після того, як в Центральній виборчій комісії повідомили, що на проведення виборів в Україні в жовтні 2020 року необхідно 2,252 млрд грн. Депутати збільшили витрати на керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів на 10,8 млн гривень, витрати на проведення виборів народних депутатів України майже на 1 млн гривень і субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 1,2 млрд гривень.

Нагадаємо, дане позачергове засідання Верховної Ради 13 липня проходило на вимогу президента Володимира Зеленського. Президент просив нардепів в терміновому порядку розглянути проект закону "Про внесення зміни до статті 29 Закону України" Про Державний бюджет України на 2020 рік "щодо терміну дії обмежень при нарахуванні заробітної плати". Також на порядку денному були законопроєкти про внесення змін до законів "Про ринок електроенергії", "Про державний бюджет України на 2020 рік", в деякі законодавчі акти щодо соцзахисту в умовах карантину та інші. Як стало відомо, перед засіданням парламенту Зеленський попросив виключити з порядку денного проєкт постанови про призначення на 25 жовтня місцевих виборів в Україні, а також не розглядати питання про скасування обмежень зарплат для чиновників, яке ввели на період карантину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що парламент миттєво відреагував на вимогу Авакова і Зеленського, які попросили в найкоротші терміни прийняти закон про посилення штрафів за водіння авто в нетверезому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?