З Донбасу надійшли надзвичайні новини - що сталося
Категорія
Події
Дата публікації

З Донбасу надійшли надзвичайні новини - що сталося

З Донбасу надійшли надзвичайні новини - що сталося
Джерело:  online.ua

На Луганщині у липні спалахнула руйнівна пожежа, яка підштовхнула українську сторону вимагати режиму припинення вогню на час боротьби з полум'ям. Ввечері у понеділок, 13 липня, пожежники оголосили про подолання лиха. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу надзвичайних ситуацій.

За офіційними даними на боротьбу проти полум'я рятувальникам знадобився тиждень.

"13 липня о 17:20 лісову пожежу на території Новоайдарського району, яка виникла 6 липня, ліквідовано", - проінформували у службі.

Інцидент почався з території Борівського та Охтирського лісництв. Спочатку площа пожежі сягнула 60 гектарів, пізніше полум'я перекинулося на населені пункти поблизу. Жертвами стихії стали 5 місцевих мешканців.

Локалізували пожежу лише три дні потому - 9 липня. Інцидент класифікували як надзвичайну ситуацію на рівні регіону, яка має природний характер та загрожує поширюватися й набути ознак проблеми державного значення.

Президент Володимир Зеленський напередодні відвідав регіон, щоб особисто оцінити ситуацію. Разом з ним були присутні також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та секретар РНБО Олексій Данілов.

Українська влада виступила з гучною обіцянкою про забезпечення усіх постраждалих новими місцями проживання. Для цього в уряді узгодять розподіл приблизно 300 мільйонів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники України у Тристоронній контактній групі на зустрічі у середу, 8 липня, вимагали бойовиків "ЛДНР" припинити обстріли. Пізніше стало відомо про узгодження нового режиму тиші на період нищівних пожеж на Луганщині. Києву нібито надали гарантії щодо безпеки на час ліквідації пожеж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?