Українцям пояснили правила для закордонного туризму на тлі пандемії COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям пояснили правила для закордонного туризму на тлі пандемії COVID-19

Українцям пояснили правила для закордонного туризму на тлі пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Нещодавно шість туристичних держав відкрили свої кордони для українців. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив з поясненням правил для їх відвідування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата.

За його словами, йдеться про Туреччину, Сербію, Хорватію, Чорногорію, Багами, Туніс.

"Туреччина. На кордоні потрібно пройти медогляд. В разі симптомів COVID-19 зробити безкоштовний ПЛР-тест, потрібен страховий поліс на COVID-19. Його можна придбати онлайн або у туроператора, або безпосередньо в аеропорту", - пояснив Кулеба.

Сербські кордони наразі відкриті для українців без жодних обмежень. У Хорватію пускають за наявності негативного ПЛР-тесту або за погодженням на 14-денний карантин. Іншою вимогою від хорватської влади стало підтвердження резервації у готелі чи апартаментах.

"В'їзд у Чорногорію, теж популярний напрям для відпочинку, дозволений. Але для тих, хто в'їжджає з території Сербії, потрібна обов'язкова 14-денна обсервація у карантинному закладі", - додав міністр.

Напередодні вильоту на Багами необхідно отримати дозвіл на в'їзд від багамського агентства подорожей — це можливо через сайт установи. Також під час перетину кордону необхідно продемонструвати документ про негативний тест на COVID-19, який проводили не раніше 10 днів до того.

"Туніс. Потрібен результат ПЛР-тесту і карантин від 7 до 14 днів", - резюмував Кулеба.

Станом на ранок 14 липня в Україні виявили 54 771 випадок коронавірусу. Епідемічні показники тримають країну у "червоному" списку Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна нещодавно не потрапила у "зелений список" Євросоюзу, що залишило закритими кордони співдружності. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, немає причин для його перегляду на користь українців найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?