Це вже занадто - Лукашенко шокував світ новим цинічним рішенням
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вже занадто - Лукашенко шокував світ новим цинічним рішенням

Це вже занадто - Лукашенко шокував світ новим цинічним рішенням
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко не втомлюється дивувати громадян своєї країни та усю міжнародну спільноту скандальними та неоднозначними рішення. Так, 14 липня офіційно стало відомо, що Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі "Белгазпромбанка" Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі. Згідно з останніми даними, очільниця ЦВК республіки Лідія Єрмошина озвучила пропозицію відмовити Бабарико в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії. Що важливо розуміти, за це рішення проголосували одностайно, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські медіа.

"Комітет державного контролю Білорусі стверджує, що "злочинна група" отримувала злочинні доходи, а незаконна діяльність Бабарикj як "лідера злочинної групи" "підтверджується" конфіскованими матеріалами і допитами підозрюваних. Бабарико нібито отримав незадекларовані 350 тисяч доларів США. У той же час у справі Бабарикj ще не було судового розгляду - відповідно, він не був визнаний винним. Єрмошина пожартувала, що "хабарі не вказані в податковій декларації". За її словами, інших невідповідностей в декларації виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Держконтроль почав стверджувати, що Бабарико незаконно використовував під час кампанії іноземну фінансову допомогу - ресурси "Белгазпромбанку", який на 99% належить російським компаніям. Представник ініціативної групи, адвокат Максим Знак виступив із гучною заявою - він наголосив, що напередодні вся інформація з декларації була визнана актуальною. За його словами, інформація з листа Держконтролю була предметом звинувачення, яке не тільки не було розглянуто в суді, але навіть не було надано захисту на розгляд.

Користувачі мережі вже активно коментують нове рішення Олександра Лукашенко, адже всі добре розуміють, що саме він безпосередньо вплинув на ЦВК Білорусі.

"Ми багато терпіли, але це вже занадто; це не Білорусь, а просто жалюгідна копія Росії; Лукашенко перевершива сам себе; і це вони називають демократією? ганьба! просто ганьба; я був впевнений, що до такого не дійде - помилявся...", - скаржаться люди в мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко відзначився новим скандальним випадом проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?