Настав час - Верховна Рада зважилася на нове неочікуване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Настав час - Верховна Рада зважилася на нове неочікуване рішення

Настав час - Верховна Рада зважилася на нове неочікуване рішення
Джерело:  daily.rbc.ua

У Верховній Раді переконані, що настав час для дискусії стосовно перегляду умов Угоди про асоціацію ЄС з Україною. Варто звернути увагу на те, що йдеться про її економічну частину, оскільки головним залишається європейський вектор. Такими даними поділився народний обранець від "Слуги народу" і глава парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв’ю "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

"Просто з закритими очима підписувати все, на чому є штамп Європейського Союзу, ми не можемо, тому що це призводить до повного дисбалансу в економічній системі", - розповів нардеп.

За словами Наталуха, його позиція стосовно перегляду Угоди збігається з позицією профільного міністерства. Окрім того, народний обранець наголосив, що мав розмову з представниками однієї із ключових країн ЄС, які використовували слово brilliant (чудовий – ред.) стосовно опису торговельної динаміки України з ними.

"Якщо ми візьмемо слайди, які вони показували щодо товарів, які експортуємо ми, а які – вони до нас, то ця динаміка виглядає так: у нас на першому місці з експорту – зерно, олія, тваринні жири, злаки та мінерали, дерево, залізна руда. Тобто більшість – це сировина. У них – бойлери, обігрівачі, електричне обладнання, автомобілі та запчастини до літаків", - зазначив нардеп.

Згідно з даними Наталуха, наразі у Європі намагаються зробити все для того, щоб Україна переуклала Угоду на тих самих умовах, на яких була укладена ця. Офіційний Київ поки не наполягав на змінах.

"Але чи це є в наших інтересах? Я вважаю, що ні, тому що адекватний підхід – це імпортувати сировину, а експортувати продукцію. Вони так і роблять, а ми робимо все навпаки. Не в останню чергу – через поради наших західних партнерів", – пояснив народний обранець

Як повідомляв ONLINE.UA,  Верховній Раді України залишилося працювати два повноцінні тижні  в пленарному режимі, але депутати не встигають прийняти всі важливі для України законопроєкти до кінця поточної сесії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?