Черговий доказ цинізму й брехливості - Зеленський обурився кривавими подіями на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Черговий доказ цинізму й брехливості - Зеленський обурився кривавими подіями на Донбасі

Черговий доказ цинізму й брехливості - Зеленський обурився кривавими подіями на Донбасі
Джерело:  online.ua

Напередодні окупанти підступно вбили українського військового медика, який з підрозділом прямував до тіла іншого полегнлого. Вже у вівторок, 14 липня, президент Володимир Зеленський назвав інцидент цинічним вбивством. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За словами лідера, він доручив відвідати зону бойових дій Головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку та заступнику голови ОПУ Роману Машовцю. Сам обстріл, на його думку, "це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків".

"Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває", - наголосив Зеленський.

Він додав, війна триватиме до тих пір, поки з іншого боку залишатимуться люді, які прагнуть дастабілізації та обстрілів пол білих касках та медиках, навіть під час чинності режиму "Тиша".

"Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну "обіцянкам" тієї сторони", - додав державний лідер.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався 13 липня. У цей день один з бійців Об'єднаних сил підірвався на невідомому пристрої під час бойового завдання. Інший підрозділ з медиком отримав завдання йевакуювати тіло - попердньо командування отримало підтвердження дотримання ражиму "Тиша" з боку бойовиків. Утім, вони цинічно порушили домовленості та ще й відкрили вогонь по медику.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ трагедію назвали військовим злочином окупаційних військ. За його словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, українська сторона підніме розголос щодо цього інциденту та проінформує іноземних партнерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?