Проблему легко вирішити - Трамп накинувся з новими претензіями на ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Проблему легко вирішити - Трамп накинувся з новими претензіями на ЄС

Проблему легко вирішити - Трамп накинувся з новими претензіями на ЄС
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп звинуватив Євросоюз в існуванні задля створення конкуренції Сполученим Штатам. Він вважає, що співдружність користується своїм положенням, щоб "використовувати" заокеанську наддержаву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у Білому домі.

На думку президента, у Брюсселі ніколи не ставилися добре до США.

"Європейський союз був створений для того, щоб використовувати у своїх інтересах Сполучені Штати. Вони були створені й вони використовують США", - додав Трамп.

Він пояснив, Брюссель та Вашингтон знаходяться у потужній конкуренції, однак водночас відносини між ними - "дуже гарні". Проблеми існують у сфері торгівлі й тут буцімто європейці дуже погані до своїх американських партнерів.

"Вони були дуже несправедливі стосовно нас упродовж багатьох, багатьох десятиріч... Цю проблему дуже легко вирішити. Я, насправді, був повністю готовий розв'язати цю проблему, але у нас почалася епідемія", - резюмував американський президент.

Слід нагадати, що це вже не перша словесна конфронтація адміністрації Трампа та європейських країн. В останні роки поміж співдружністю та США відбулася так звана митна війна, коли сторони підвищували тарифи на імпорт у різних сферах.

На початку пандемії COVID-19 Трамп в односторонньому порядку оголосив про закриття в'їзду з країн ЄС, на це відповідно відреагували у Брюсселі. Американська влада не скасувала обмеження попри підконтрольну ситуацію з вірусом у Європі. З цього приводу загальноєвропейський уряд тримає закритими свої кордони для американців.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп у своєму стилі публічно висміяв очільника Кремля Володимира Путіна після його нахабних та безсоромних випадів. Цього разу президент США заявив, що у декількох країнах, зокрема, в Росії, отримали б менш оптимістичну картину поширення COVID-19, якби тестували людей так само інтенсивно, як в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?