Ми не можемо - в уряді зважилися на гучне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не можемо - в уряді зважилися на гучне рішення

Ми не можемо - в уряді зважилися на гучне рішення
Джерело:  rbc.ua

Карантин в Україні завершується 31 липня, однак в уряді готуються пролонгувати його. У Міністерстві охорони здоров'я розробляють проєкт відповідної постанови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами міністра Максима Степанова, йдеться про продовження щонайменше на один місяць.

"У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати", пояснив він.

Посадовець зауважив, постановою внесуть певні корективи у порядок адаптивного карантину. Вважається, що відповідне рішення у Кабінеті міністрів можуть ухвали вже наступного тижня.

Нагадаємо, карантин по всій Україні ввели з середини березня. Тривалий час у містах та населених пунктах навіть не працював громадський транспорт. У травні почалися перші послаблення, однак значну їх частину тримають досі — станом на середину липня.

Зокрема, суттєво обмежений виїзд за кордон, лише 25 держав можуть приймати українців, але за певними правилами. Також усі громадяни повинні користуватися масками у громадських місцях — за порушення загрожує серйозний штраф.

Станом на 15 липня в Україні підтвердили 55 607 випадків COVID-19. Протягом кількох останніх діб приріст тих, хто одужав, перевищує кількість нових інфікованих. Водночас добове зростання кількості нових діагнозів залишається високим.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів припускають зміну показнику, за яким оцінюють країни у контексті "червоної" та "зеленої" зон. Розглядають ініціативу про врахування інцидентності замість активних випадків. Такий підхід у липні обрали країни Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?