Дві групи кораблів НАТО екстрено увійшли в Чорне море - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Дві групи кораблів НАТО екстрено увійшли в Чорне море - що відбувається

Дві групи кораблів НАТО екстрено увійшли в Чорне море - що відбувається
Джерело:  online.ua

Кораблі Другої постійної військово‑морської групи НАТО (SNMG2) та Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) терміново увійшли до Чорного моря для участі у двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України. Варто звернути увагу на те, що група SNMG2 прибула до Чорного моря ще 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контрадміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом "Alvaro de Bazan" (F-101) в якості флагмана. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Об'єднаного командування ВМС НАТО.

"Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців наперед. Цей візит до Чорного моря, перший з моменту, коли я взяв командування, відповідає напряму морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов'язань НАТО з нашими союзниками та партнерами ", - наголосив очільник SNMG2.

Окрім того, зазначається, що судна SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra та ITS Gaeta 7 липня вийшли у Чорне море, де до них приєднався румунський тральщик і з яким вони 10 липня прибули в Бургас.

"З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, та двома регіональними партнерами, Україною та Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Окрім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами", - йдеться у заяві.

Також наголошується, що уже заплановані візити до Болгарії та України найближчими днями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник НАТО Єнс Столтенберг несподівано заговорив про перетворення Альянсу. На його думку, в умовах нинішніх загроз з боку Росії і Китаю п отрібно створити глобальне НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?