Це питання часу - у Кабміні дали гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Це питання часу - у Кабміні дали гучну обіцянку українцям

Це питання часу - у Кабміні дали гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Україна точно стане частиною Євросоюзу, а цей процес вже став незворотнім. З відповідним оголошенням виступила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її виступ на пресконференції "Україна та Угода про асоціацію з ЄС: моніторинг виконання 2014-2019".

За словами топпосадовиці, євроінтеграція України стала питанням часу.

"Україна точно стане членом ЄС. Це питання часу. В першу чергу, я вважаю, це питання часу, який Україна визначить сама для себе, тому що Європейський Союз — це не донорська організація, це об'єднання сильних економічно незалежних стабільних демократичних країн, і саме тому Україна зараз на шляху тих реформ, які дозволять Україні бути повноправним членом Європейського Союзу в розумінні того, що ми будемо сильні, економічно незалежні, і той прогрес навіть, який є сьогодні, він говорить про те, що цей шлях вже є невідворотнім", - пояснила Стефанішина.

Віцепрем'єрка стверджує, Україна майже вийшла на "рівень євроінтеграції 2.0". Наразі Києву необхідно сконцентрувати увагу на статтю 481 Угоди про асоціацію. Вона стосується перегляду ефективності окремих пунктів документа обома сторонами.

"Це критично зараз з точки зору того, що Україна за 5 років зробила колосальну роботу і навіть 41% виконання найбільшої угоди Європейського Союзу з третьою країною — я думаю — що це колосальний результат, не ідеальний, але колосальний прогрес враховуючи те, що угода стосується приблизно 27 сфер правовідносин", - підкреслила вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді переконані, що настав час для дискусії стосовно перегляду умов Угоди про асоціацію ЄС з Україною. Варто звернути увагу на те, що йдеться про її економічну частину, оскільки головним залишається європейський вектор. Такими даними поділився народний обранець від "Слуги народу" і глава парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?