Катастрофа МН17: Нідерланди завдали нищівного удару по РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа МН17: Нідерланди завдали нищівного удару по РФ

Катастрофа МН17: Нідерланди завдали нищівного удару по РФ
Джерело:  Укрінформ

Нідерландська влада неочікувано для всіх завдала потужного удару по команді очільника Кремля Володимира Путіна - вона надала нову інформацію про позов проти Росії в ЄСПЛ у справі про збитий над Донбасом у 2014 році боїнг МН17. Окрім того, зазначається, що також надали уточнення щодо правової основи звернення Нідерландів. Зокрема, країни, охочі приєднатися до позову як треті сторони, зможуть це зробити протягом 12 тижнів після офіційної передачі позову РФ секретаріатом ЄСПЛ. Такими даними поділився посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов, інформує ONLINE.UA з посилання на "Укрінформ".

За словами українського дипломата, в позові йдеться про порушення РФ трьох статей Європейської конвенції з прав людини: 2-ї, 3-ї і 13-ї. Що важливо розуміти, стаття 2 Конвенції визначає, що право кожного на життя охороняється законом. Ніхто не може бути умисно позбавлений життя інакше, як шляхом виконання смертного вироку суду, винесеного після визнання особи винною у вчиненні злочину, за який закон передбачає таке покарання. В Статті 3 зазначається, що ніхто не може зазнати катування або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження чи покарання. Стаття 13 вказує, що кожен, чиї права та свободи, визнані в Конвенції, було порушено, має право на ефективний юридичний захист в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

"Нідерланди посилаються на статтю 13 Конвенції у зв'язку з неналежним рівнем співпраці РФ в розслідуванні збиття літака, всупереч її зобов'язаннями відповідно до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах", - підкреслив український посол.

Варто також звернути увагу на те, що Нідерланди планують долучити позов уряду до індивідуальних позовів до Росії родичів жертв катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно журналісти із російської служби BBC вирішили дізнатися, ким насправді є один з головних фігурантів справи про збиття над Донбасом малазійського Boeing рейсу MH-17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?