Ми будемо захищатися - Лукашенко виступив з новими погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми будемо захищатися - Лукашенко виступив з новими погрозами

Ми будемо захищатися - Лукашенко виступив з новими погрозами
Джерело:  online.ua

У Білорусі триває підготовка до президентських виборів, на тлі якої у великих містах проходять протести. Президент Олександр Лукашенко після чергових масових акцій із затриманнями виступив з новою гучною заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, влада буде захищати Білорусь.

"Ми свою країну не віддамо нікому та будемо її захищати. Свою країну ми нікому не віддамо", - підкреслив Лукашенко.

Він не уточнив, хто саме посягає на Білорусь та, відповідно, від кого її потрібно боронити.

Також президент розкритикував представників західних країн, які вдаються до подвійних стандартів, коли оцінюють рішення офіційного Мінську.

Політик звернув увагу на заклик Заходу до демократичних виборів без свавілля та зіткнень на вулицях, однак той самий Захід дозволяє собі силою розганяти протести - "жовтих жилетів" у Франції та акцій у США. Таким чином мирні протести у Білорусі він порівняв з погромами та мародерством в інших країнах.

"Бачите, що там відбувається. Там без сльозогінного газу не обходиться. Покритикуйте Трампа, США за відсутність демократії. На Росію спробуйте наїхати. Побоюються. І ось вони, напевно, вирішили знову потренуватися на Білорусі. Не вийде", - стверджує Лукашенко.

Слід зауважити, що американських силовиків та адміністрацію президента Дональда Трампа таки нещадно критикують за дії проти протестувальників. Це розпалює активістів та провокує нове насилля.

"Хочете спостерігати за виборами — будь ласка, завтра приїжджайте. Ми не проти. Ми не ховаємося. Але нам показувати пальцем, як жити, не треба. Ми знаємо, як жити. У себе треба розібратися. Там проблем найбільше", - резюмував президент.

Водночас білоруські ЗМІ повідомили про незапрошення спостерігачів ОБСЄ на вибори з боку МЗС країни. Таке сталося вперше з часів незалежності.

Як повідомляв ONLINE.UA, Центральна виборча комісія РБ відмовила колишньому главі "Белгазпромбанка" Віктору Бабарику у реєстрації кандидатом в президенти Білорусі. Він був головним опонентом Лукашенка на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?