Україна вже готова: Кабмін повідомив неймовірну новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вже готова: Кабмін повідомив неймовірну новину

Україна вже готова: Кабмін повідомив неймовірну новину

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина поділилася з українськими громадянами чудовою новиною - вона озвучила свій прогноз, згідно з яким наша країна точно стане членом Європейського Союзу, однак, за її словами, це питання часу. Окрім того, чиновниця звернула увагу на те, що Україна і технічно, і юридично готова для того, щоб стати частиною європейської системи. Свою позицію представниця Кабмінц озвучила під час пресконференції "Україна і Угода про асоціацію з ЄС: моніторинг виконання 2014-2019", передає ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Україна точно стане членом ЄС. Це питання часу. В першу чергу, я вважаю, це питання часу, який Україна визначить сама для себе, тому що Європейський Союз - це не донорська організація, це об'єднання сильних економічно незалежних стабільних демократичних країн, і саме тому Україна зараз на шляху тих реформ, які дозволять Україні бути повноправним членом Європейського Союзу в розумінні того, що ми будемо сильні, економічно незалежні, і той прогрес навіть, який є сьогодні, він говорить про те, що цей шлях вже є невідворотним", - підкреслила Ольга Стефанишина.

Окрім того, вона наголосила, що наразі наша країна "виходить на рівень євроінтеграції 2.0". Саме тому важливо робити акцент на статтю 481 Угоди про асоціацію, яка передбачає, що періодично сторони повинні переглядати ефективність тих чи інших механізмів угоди.

"Це критично зараз з точки зору того, що Україна за 5 років зробила колосальну роботу і навіть 41% виконання найбільшої угоди Європейського Союзу з третьою країною - я думаю, що це колосальний результат, не ідеальний, але колосальний прогрес, зважаючи на те, що угода стосується приблизно 27 сфер правовідносин", - зауважила представниця Кабміну.

Окрім того, Стефанишина заявила, що дуже чекає на саміт Україна-ЄС, який має відбутися в жовтні цього року. За її словами, Україна і технічно, і юридично готова для того, щоб стати частиною європейської системи.

"Так само ми сподіваємося на підписання угоди про спільний авіаційний простір та початку другої місії в рамках (підготовки до підписання - ред.) угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA) (угоди про так званий "промисловий безвіз" - ред.)", - наголосила вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді переконані, що настав час для дискусії стосовно перегляду умов Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?