Рада остаточно вирішила долю місцевих виборів - до чого готуватись
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада остаточно вирішила долю місцевих виборів - до чого готуватись

Рада остаточно вирішила долю місцевих виборів - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

Верховна Рада у середу, 15 липня, зібралася на позачергове засідання для вирішення долі місцевих виборів в Україні. Народні депутати підтримали ініціативу з призначення голосування на 25 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на перші підсумки засідання.

За офіційними даними, свій голос на користь постанови № 3809 віддали 326 нардепів. Найближчим часом Кабінет міністрів разом з представниками Центральної виборчої комісії розробить рекомендації для проведення всеукраїнського голосування в умовах епідемії COVID-19.

У постанові говориться, що виборчий процес організують у всій районах країни окрім Криму й тих, які знаходяться під владою окупаційної адміністрації на Донбасі. Там вибори пройдуть лише після виведення агресорських військ, а призначать цю подію через окремий законопроєкт.

Нагадаємо, народні депутати вже кілька днів поспіль збираються у залі засідань парламенту позачергово. Це пов'язано з необхідністю розглянути цілу низку невідкладних питань. Призначав усі засідання спікер Дмитро Разумков за ініціативою парламентарів.

Дату виборів місцевої влади в Україні оголосили вже не вперше, однак їх доля залишалася невідомою, оскільки епідемія небезпечного коронавірусу триває. Раді необхідно було остаточно затвердили голосування не пізніше як за 90 днів до його проведення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон, який вносить зміни до державного бюджету України на 2020 рік. Зміни до бюджету стосуються фінансового забезпечення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. На них виділено 1,3 млрд гривень, які вирішили перенаправити з Фонду боротьби з COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?