Необхідна наша реакція - Кабмін запанікував через нову проблему на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Необхідна наша реакція - Кабмін запанікував через нову проблему на Донбасі

Необхідна наша реакція - Кабмін запанікував через нову проблему на Донбасі
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль під час традиційного брифінгу виступив з тривожною новиною - він повідомив про те, що дітей, які знаходяться на території ОРДЛО та хочуть вступати в українські виші, бойовики не випускають на територію України. Цю інформацію він отримав від своїх анонімних джерел. За словами глави уряду, наша країна повинна опертивно відреагувати на свавілля проросійських сил та врятувати майбутнє молоді з Донбасу, передає ONLINE.UA.

"Бойовики розуміють, що ці діти не повернуться, а залишаться працювати та вчитися в Україні, оскільки відчувається різниця між тим, що тут і там відбувається. В цій ситуації необхідна наша реакція, наша робота, в тому числі з міжнародними партнерами аби це питання вирішити", – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, це є частиною стратегії деокупації, яка дозволить повернути молодь і дітей з тимчасово окупованих територій в Український освітній та культурний простір. Що важливо розуміти, дану ситуацію попросять взяти під контроль віцепрем'єр-міністра Олексія Рєзніка. Окрім того, мають намір підключити Міністерство освіти та науки.

Український журналіст і представник Донецької області в ТКГ Денис Казанський також підтвердив інформацію, що бойовики заважають молоді виїжджати під приводом карантину.

"На окупованій території дійсно проживає багато молоді, яка хоче вирватися з резервації. Для них вступ до українського вишу – це шанс покинути гетто. Але після того як Україна скасувала ЗНО для дітей з ОРДЛО, бойовики злякалися, що втратять молодь, і закрили людям виїзд. Під приводом карантину", – наголосив Казанський.

За словами журналіста, абітурієнтів спеціально тримають у неволі, щоб вони втратили час і не змогли навчатися в українських вишах.

"У відповідь на всі прохання дозволити виїзд, бойовики відповідають, що вступати треба в "університети ДНР", – пише Казанський.

Як повідомляв ONLINE.UA,  влада України повідомили чудові новини пенсіонерам з ОРДЛО  — у Зеленського пообіцяли спростити правила перетину КПВВ на Донбасі для пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?