Росія повинна припинити - Путіну поставили нову жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія повинна припинити - Путіну поставили нову жорстку вимогу

Росія повинна припинити - Путіну поставили нову жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

На Донбасі нещодавно сталося шокуюче загострення, яке спровокували російські окупаційні війська. Велика Британія з цього приводу підтримала Україну та поставила вимоги Кремлю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter посольства країни у Києві.

За офіційними даними, дипломати вимагають від РФ завершити протистояння, яке вона ж розпочала.

"Велика Британія глибоко засмучена через втрати на сході України цього тижня, включно з вбивством військового медика 13 липня. Росія повинна припинити роздмухувати конфлікт, який вона розпочала", - заявили у посольстві.

Нагадаємо, у понеділок, 13 липня, під час виконання бойового завдання під населеним пунктом Зайцево загинув боєць ЗСУ. Пізніше українська сторона отримала підтвердження від бойовиків щодо дотримання режиму "Тиша" та намагалася евакуювати тіло полеглого від вибуху.

Під час просування підрозділ, у складі якого був військовий медик, зазнав обстрілів. Згаданий медичний фахівець загинув від рук бойовиків, які знехували домовленостями про дотримання режиму припинення вогню.

В МЗС пізніше трагічний інцидент назвали цинічним вбивством. Дипломати планують підняти цю шокуючу тему на контактах з партнерами. Офіційний Київ зацікавлений у тому, щоб агресор заплатив необхідну ціну за підступний випад проти гуманітарної місії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 14 липня, президент Володимир Зеленський назвав випадок також цинічним вбивством.

За словами лідера, він доручив відвідати зону бойових дій Головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку та заступнику голови ОПУ Роману Машовцю. Сам обстріл, на його думку, "це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?