Компанія Samsung нарешті зізналася, коли з'явиться 6G
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Samsung нарешті зізналася, коли з'явиться 6G

Компанія Samsung нарешті зізналася, коли з'явиться 6G
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома корпорація Samsung приголомшила світ новим сміливим прогнозом - там офіційно заявили, що появу зв'язку шостого покоління можна очікувати вже в 2030 році. Окрім того, наголошується, що завершення розробки стандарту 6G і початок його комерціалізації може відбутися в 2028 році, масовий комерційний запуск - в 2030 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідний звіт аналітиків, який оприлюднили на сайті компанії.

Згідно з попередніми даними, основними споживачами 6G будуть люди і машини. На переконання експертів, з впровадженням нового стандарту з'являться такі сервіси, як імерсивна доповнена реальність (XR), високоякісні мобільні голограми і цифрова реплікація. Найважливішими категоріями вимог до реалізації послуг 6G називають продуктивність, архітектуру мереж і надійність.

Наразі корпорація оцінює пікову швидкість передачі даних при 6G на рівні 1000 гігабіт на секунду із затримкою менш як 100 мікросекунд. 50-разова пікова швидкість передачі даних і латентність в умовах зв'язку шостого покоління в 10 разів нижчі, ніж у 5G. Для достатньої надійності зв'язку наступного покоління необхідне забезпечення безпеки конфіденційності даних користувача і технологій штучного інтелекту.

Не можна не згадати про те, що декілька місяців тому влада Японії також озвучила прогноз щодо запуску зв'язку шостого покоління в своїй країні. Там заявили, що 6G повинна бути розгорнута на території азіатської держави до 2030 року. Поширення 6G допоможе побудувати "нове суспільство", в якому буде пріоритетною моментальна передача інформації. Що важливо розумвти, Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) буде визначати технічні стандарти зв'язку шостого покоління вже в наступному році.

Варто нагадати,що компанія Samsung почала розробляти мережу 6G ще в червні 2019 року. Тоді повідомлялося, що фахівці проводять первинні дослідження в даній сфері.

Як повідомляв ONLINE.UA,  українці невідкладно закликають главу держави Володимира Зеленського заборонити  запуск 5G в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?