Можуть бути проблеми - українцями озвучили нове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Можуть бути проблеми - українцями озвучили нове попередження

Можуть бути проблеми - українцями озвучили нове попередження
Джерело:  online.ua

Пресслужба Центральної виборчої комісії зробила важливе попередженням усім українцям - вона офіційно повідомила про те, що з проведенням місцевих виборів восени можуть виникнути труднощі, оскільки в Україні не завершена адміністративно-територіальна реформа. За словами представників ЦВК, проєкт постанови про створення і ліквідацію районів фактично передбачає значне укрупнення районів, що буде істотно впливати на здійснення окремих виборчих процедур під час організації підготовки і проведення місцевих виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Центральної виборчої комісії.

"При цьому, якщо рішення про створення нових районів не буде ухвалене, потрібно буде вносити зміни до виборчого законодавства, оскільки на сьогодні окремі нові громади відносяться до різних районів, що призведе до невизначеності з утворенням округів, організацією голосування, встановленням підсумків і результатів голосування в таких громадах та районах", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в ЦВК звернули увагу на те, що в разі несвоєчасного ухвалення законопроєкту про вдосконалення Виборчого кодексу, стане неможливою повноцінна підготовка до місцевих виборів 25 жовтня, адже подання кандидатур для формування територіальних виборчкомів триватиме із 26 липня по 5 серпня.

"З огляду на викладене, закликаємо Верховну Раду України якомога швидше врегулювати проблемні питання та створити якісну законодавчу основу для організації підготовки та проведення в Україні місцевих виборів 25 жовтня 2020 року", - наголосили в ЦВК.

Як відомо, місцеві вибори-2020 в Україні пройдуть 25 жовтня - це рішення ухвалив український парламент на засіданні в середу, 15 липня.

"Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї постанови) та Київського міського голови на неділю, 25 жовтня 2020 року", - зазначено в тексті документа.

Як повідомляв ONLINE.UA,  13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон, який вносить зміни до державного бюджету України на 2020 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?