Як вчитимуться школярі з 1 вересня - у Верховній Раді прийняли рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вчитимуться школярі з 1 вересня - у Верховній Раді прийняли рішення

Як вчитимуться школярі з 1 вересня - у Верховній Раді прийняли рішення
Джерело:  online.ua

Новий навчальний рік в Україні почнеться з 1 вересня, але піти в школу зможуть в повному обсязі не всі учні. Регіони країни розіб'ють на чотири зони в залежності від епідемічної ситуації - освітній процес буде заборонений тільки в областях, які потраплять в "червону" зону. Уряд розробляє три сценарії навчання в Україні в новому навчальному році. Найбільш вірогідним буде змішане навчання. Як вчитимуться школярі з 1 вересня, вирішили на засіданні Комітету освіти, науки та інновацій за участю в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета і головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшко, передає ONLINE.UA.

Уряд планує, що навчальний рік в Україні почнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв:

- низький рівень захворюваності: відвідування навчальних закладів дозволено в звичайному режимі;

- високий рівень захворюваності: освітній процес забезпечується повністю дистанційно;

- середній рівень захворюваності: освітній процес забезпечується в змішаній формі - дистанційно і в навчальних закладах, з відповідним дистанцированием і заходами гігієни.

Найбільш імовірним в Україні вважається третій сценарій. В такому випадку, рекомендації по орагіназціі освітнього процесу будуть наступними:

  • У пріоритеті - дотримання соціальної дистанції і використання засобів індивідуального захисту (за певних умов).

  • Скасування масових заходів та екскурсій.

  • Проведення зборів педколективів в дистанційній формі.

  • Запобігання скупчення великої кількості людей.

  • Розмежування потоків школярів, в залежності від їх віку.

  • Рекомендовано проведення окремих видів занять на свіжому повітрі і застосування комбінованого навчання.

  • Особам з групи ризику (з хронічними, легеневими, розладами імунної системи, захворювання на цукровий діабет і т.д.) буде рекомендовано продовжити форму освіти, що максимально відповідає потребам їх захисту: екстернативна форма або дистанційне навчання.

  • Повністю дистанційна форма навчання для початкової школи застосовуватися не буде, оскільки визнана неприйнятною.

  • На каратин навчальні заклади будуть закривати на 14 або 7 днів (рішення ще не прийнято).

  • Вчителі не будуть щотижня робити тести.

  • Іноземні студенти зможуть приїхати в Україну і вчитися.

Остаточне рішення щодо нововведень освітнього процесу в Україні в наступному навчальному році прийме Кабмін на наступному засіданні.

Нагадаємо, раніше українці звернулися до президента України з нагальною вимогою. Вони наполягають на тому, щоб він заборонив дистанційне навчання в усіх навчальних закладах країни. Дана петиція вже зібрала 25 тис голосів, тому команда українського лідера повинна її розглянути найближчим часом.

У свою чергу в МОН запевняють, що Міністерство освіти і науки України поки не має наміру переводити школи на дистанційне навчання з 1 вересня 2020 року. У відомстві звертають увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в РНБО закликали українців готуватися до дистанційного навчання в наступному навчальному році. Секретар РНБО Олексій Данилов допускає, що навчання в школах доведеться продовжити онлайн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?