США завдали нового безжалісного удару по оточенню Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

США завдали нового безжалісного удару по оточенню Путіна - що сталося

США завдали нового безжалісного удару по оточенню Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон розширив санкції проти Євгена Пригожина, так званого кухаря президента Росії. Варто звернути увагу на те, що загалом нові обмеження стосуються трьох фізичних осіб та п’яти компанії, які пов’язані із Пригожиним. Згідно з останніми даними, санкції запровадив Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США. Окрім того, наголошується, що причиною для розширення обмежень стала підривна діяльність Пригожина у Судані та інших державах. Зазначається, що вказані фізичні та юридичні особи намагались завадити демократичним реформам у Судані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінфіну США.

"Санкції стосуватимуться суб’єктів у Судані, Гонконзі та Таїланді. До списку потрапили громадяни РФ Ігор Лавренков, Михайло Потепкін та Андрій Мендель (громадянство невідоме) та компанії "М Invest", Meroe Gold Co. Ltd, Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp&Exp. Cо., Limited, Shine Dragon Group Limited и Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company Limited", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що компанія "М Invest" прикриває діяльність "приватної військової компанії Вагнера", яку пов’язують із Пригожиним. Не можна не звернути увагу на те, що згадали у Офісі контролю діяльність "ПВК Вагнер" і на українському Донбасі. Там наголосили, що діяльність Пригожина і його компаній спрямована на підтримку авторитарних режимів.

Варто нагадати, що Євгена Пригожина називають "кухарем" очільника Кремля Володимира Путіна, тому що його компанії організовують харчування для Кремля. Сам же Пригожин відомий в Росії бізнесмен, під чиїм керівництвом діяла так звана "фабрика інтернет-тролів", яку в США звинуватили у втручанні в президентські вибори 2016 року. Окрім того, він фінансує діяльність "приватної військової компанії Вагнера". Найманців "ПВК Вагнера" фіксували в Україні, Сирії та інших країнах. Пригожин також нібито наймав людей, які організовували вбивство одного з ватажків бойовиків в окупованому Луганську.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати планують ввести нові санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", через який російський газ постачатимуть у Євросоюз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?