Нам ніхто не повірить - у Кабміні шокували прогнозом про дефолт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нам ніхто не повірить - у Кабміні шокували прогнозом про дефолт

Нам ніхто не повірить - у Кабміні шокували прогнозом про дефолт
Джерело:  online.ua

Український уряд підтвердив свою опозицію у питанні щодо дефолту. У Міністерстві фінансів наголосили, такий сценарій стане катастрофічним для усієї держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра Сергія Марченка "Радіо Свобода".

За його словами, дефолт — це зупинка будь-якого розвитку України.

"Зростуть ціни, курс зросте, нам ніхто не повірить, нас більше ніхто кредитувати не буде, інвестиції будуть заморожені, і у нас країна відійде десь на 5-10 років тому. І так вже не так швидко рухаємося, м'яко кажучи", - пояснив міністр.

Марченко зауважив, сьогодні у його відомстві заборонені терміни "дефолт" і "реструктуризація".

"Навіть розмови про реструктуризацію свідчать про те, що ви розглядаєте таку можливість. Ми такої можливості не розглядаємо", - додав він.

Міністр також підкреслив, здебільшого цією термінологією користуються безвідповідальні політики. Проблеми з обслуговуванням боргів та їх ліквідацією — це міф, який поширюють навмисне.

Нагадаємо, схожу позицію має заступник виконавчого директора від України Владислав Рашкован. Він пояснив, прикладом для навмисного дефолту може стати Ліван.

Уряд країни ухвалив відповідне рішення, але воно буквально вбило економіку — місцеве населення може навіть опинитися на межі голоду. Ліванська економіка протягом останніх місяців відзначилася неймовірним зростанням безробіття, інфляцією.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджує, що Україні не загрожує дефолт. З такою заявою він навіть розпочав нещодавні переговори з федеральною канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Твердження пролунало ще у травні, коли Україна тільки-но очікувала вердикту від МВФ щодо нових траншів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?