Справа Шеремета - МВС розкрило важливі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Шеремета - МВС розкрило важливі подробиці

Справа Шеремета - МВС розкрило важливі подробиці
Джерело:  rbc.ua

У Міністерстві внутрішніх справ України оприлюднили нові подробиці про справу вбивства Павла Шеремета. На журналіста могли готувати замах через його контакти у Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами директора департаменту комунікацій Артема Шевченка, журналіст незадовго до смерті бував на території країни-агресора.

"Цей злочин вчинено проти громадянина РФ, іноземця. Який неодноразово бував на території країни-агресора і безпосередньо за місяць до своєї загибелі мав там контакт. Це, на наш погляд, також могло істотно вплинути на мотив цього вбивства", - пояснив він.

Справа проти замовників вбивства досі триває, у той час як розслідування справи виконавців завершили. Наразі правоохоронці шукають осіб, які "свідомо чи несвідомо" підбили виконавців на резонансний злочин.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув внаслідок підриву автомобіля, яким він користувався у той час. Трагічний інцидент стався рано вранці 20 липня 2016 році у Києві. Пізніше встановили, що машина належала співзасновниці "Української правди" Олені Притулі.

Фігурантами слідства стали Андрій Антоненко — колишній військовослужбовець та музикант Riff Master, лікарка Юлія Кузьменко, медик з зони ООС Яна Дугарь, а також подружжя ветеранів АТО-ООС Владислав та Інна Грищенки. Перші двоє знаходяться під вартою у СІЗО з минулого року.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков здивував черговою неоднозначною заявою. Журналісти поцікавилися у нього, чи була зустріч між ним та українським лідером Володимиром Зеленським після його пресконференції. Також запитали, чи пов’язані з цим зміни у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?