У Раді ухвалили важливий законопроєкт - до чого готуватися
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді ухвалили важливий законопроєкт - до чого готуватися

У Раді ухвалили важливий законопроєкт - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Під час позачергового засідання у Верховній Раді ухвалили новий законопроєкт, який вплине на майбутні місцеві вибори. нардепи погодилися внести зміни у Виборчий кодекс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.

Згідно з оприлюдненими даними, Рада усунула різноманітні прогалини у законодавстві, спростила та модернізувала виборчі процеси для найбільш оптимального проведення голосування.

"Законом внесено значну кількість змін до Виборчого кодексу, які стосуються всіх видів виборів та всіх етапів виборчого процесу і передбачають коригування більш, ніж 200 з 289 статей цього Кодексу. Частина новел Закону стосується питань діяльності Центральної виборчої комісії, функціонування Державного реєстру виборців, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення під час виборчого процесу", - наголосили у парламенті.

Зазначається, зміни Виборчого комплексу серйозно торкаються заповнення виборчих документів, процесу підрахунку голосів, надання документів кандидатами. Законопроєкт встановив обмеження щодо одночасного балотування на місцевих виборів.

Також нардепи ухваленням документа удосконалили окремі пункти законодавства, які забезпечували територіальну організацію виборів та систему виборчих комісій безпосередньо на виборах місцевої влади.

"Законом також внесено відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, законів України "Про Центральну виборчу комісію", "Про Державний реєстр виборців", "Про запобігання корупції", "Про державну службу", - додали у пресслужбі Ради.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 липня відбудеться урочисте засідання Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України — варто звернути увагу на те, що участь у ньому будуть брати перший і чинний шостий президенти України — Леонід Кравчук і Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?