Азербайджан приструнив Вірменію погрозами про удар - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан приструнив Вірменію погрозами про удар - що відбувається

Азербайджан приструнив Вірменію погрозами про удар - що відбувається
Джерело:  online.ua

Між Азербайджаном та Вірменією триває серйозне військове загострення. У четвер, 16 липня, в азербайджанському міноборони припустили ракетний удар по критичній інфраструктурі опонента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 1news.az.

За словами представника відомства Вагіфа Даргяхлі, Баку готовий вдарити навіть по вірменській атомній електростанції.

Це стане відповіддю на можливий випад по Мінгячевірському водосховищу, про яке нещодавно говорили у Вірменії. Азербайджанське командування наголосило, особливості рельєфу, роботи з укріплення водойми та ППО не дозволять ворожій зброї досягти мети.

"Водночас вірменська сторона не повинна забувати, що новітні ракетні системи, що знаходяться на озброєнні нашої армії, дозволяють з високою точністю вдарити по Мецаморській АЕС, що може стати для Вірменії причиною великого лиха", - нагадав Даргяхли.

Слід зауважити, конфлікт між Азербайджаном та Вірменією триває кілька десятиріч. Причиною став Нагорний Карабах, який де-юре знаходиться на азербайджанській території, а от фактично він перебуває під контролем вірменського командування.

Нове загострення почалося у середині липня. На лінії зіткнення сталися двосторонні обстріли, кількість загиблих військовослужбовців сягнула вже 16 за кілька днів. Йдеться про ймовірні втрати з обох сторін.

У містах Азербайджану відбулися акції місцевого населення на підтримку збройних сил країни. Офіційні Баку та Єреван звинувачують один одного у провокаціях.

Нещодавно Україна опинилася у міжнародному скандалі через азербайджано-вірменський конфлікт. МЗС висловилося на користь територіальної цілісності Азербайджану, що не сподобалося радикальним вірменським активістам.

Вони влаштували мітинг перед посольством України та з гучними образами обкидали його тарілками з борщем.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 липня офіційно стало відомо, що посол України Іван Кулеба  був запрошений в МЗС Вірменії у зв’язку з заявою МЗС України про напруженість на вірмено-азербайджанському кордоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?