Це порушення суверенітету Європи - в команді Меркель істерика через нове рішення США
Категорія
Політика
Дата публікації

Це порушення суверенітету Європи - в команді Меркель істерика через нове рішення США

Це порушення суверенітету Європи - в команді Меркель істерика через нове рішення США
Джерело:  online.ua

Відносини між Німеччиною і США продовжують стрімко погіршуватися. Причиною тому став скандальний російський газопровід "Північний потік-2", за яким Росія буде поставляти газ в Європу в обхід України. Офіційний Вашингтон бачить в цьому газопроводі велику загрозу для всього ЄС, який опиниться в енергетичній залежності від Кремля. Але в Берліні вважають його економічно вигідним проектом для країни і Європи, тому продовжують підтримувати будівництво газопроводу, яке американський глава Дональд Трамп має намір заблокувати потужними санкціями. Зокрема, в Держдепі США анонсували введення санкцій проти інвесторів, які вкладають в російський проект від 1 млн доларів або надають технології чи послуги, які "прямо і значно" вносять внесок у здатність Росії будувати газопроводи для експорту. У Німеччині назвали ці плани Вашингтона порушенням суверенітету Європи. 16 липня глава МЗС Німеччини Гайко Маас відреагував на погрози США, нагадавши, що Вашингтон не має права вирішувати, як Європа буде отримувати енергію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства ФРН.

"Вводячи обмеження, США ігнорує суверенітет Європи і її право вирішувати, де і як вона буде отримувати енергію. Європейська енергетична політика проводиться в Європі, а не у Вашингтоні. Ми рішуче відкидаємо екстериторіальні санкції", - заявив Маас.

Важливо відзначити, що команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерка готова чинити тиск. Трамп у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиск він буде надавати не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп уже підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платять Москві мільярди доларів за енергію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Путіна істерика через нове рішення США. У Москві назвали ударом нові санкції США, так як будуть заблоковані близько 700 млн євро інвестицій в проект Північний потік-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?