Трамп невідкладно звернувся до Росії та Китаю - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп невідкладно звернувся до Росії та Китаю - що сталося

Трамп невідкладно звернувся до Росії та Китаю - що сталося
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп несподівано звернувся до урядів Росії та Китаю з невідкладним закликом. Він вважає, три держави повинні разом боротися за контроль над озброєнням у світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену Білим домом заяву.

За словами лідера США, це дозволить "зробити світ безпечніше та запобігти новим перегонам озброєнь". Він додав, американська сторона зацікавлена у початку нової ери у питанні контролю зброї.

"Контроль над озброєннями в майбутньому повинен містити заходи щодо зміцнення безпеки Америки та наших союзників, бути піддається перевірці й мати обов'язкову силу, а також залучати партнерів, які відповідально виконують свої зобов'язання. Я ще раз закликаю Росію та Китай приєднатися до нас в цих зусиллях, працюючи разом, щоб зробити світ більш безпечним і запобігти новим перегонам озброєнь", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, у 2021 році втрачає чинність Договір стримання наступальних озброєнь-3. Його підписали Росія та США майже 10 років тому. Документ став черговим у низці "попередників", яких започаткували ще у 1970-х роках Москва та Вашингтон.

Американська сторона хоче розширити формат нового договору завдяки Китаю. Утім, офіційний Пекін не погоджується з такою позицією та не хоче брати участь у форматі.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп у своєму стилі публічно висміяв очільника Кремля Володимира Путіна після його нахабних та безсоромних випадів. Цього разу президент США заявив, що у декількох країнах, зокрема, в Росії, отримали б менш оптимістичну картину поширення COVID-19, якби тестували людей так само інтенсивно, як в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?