Саме це вбиває екологію: експерт б'є на сполох через нову масштабну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Саме це вбиває екологію: експерт б'є на сполох через нову масштабну проблему

Саме це вбиває екологію: експерт б'є на сполох через нову масштабну проблему
Джерело:  online.ua

Український політолог Кость Бондаренко попередив про нову масштабну проблему, яку в нашій країні звикли ігнорувати, - він звернув увагу на те, що дуже багато екологічних організацій в Україні працюють на гранти, вони переймаються лише вузькими питаннями, а глобальні проблеми їх не цікавлять. За його словами, мода на екологічний популізм, коли за певну винагороду так звані активісти готові влаштувати страйки чи пікетувати підприємства, дуже шкодить вирішенню проблем з екологією в Україні. Своєю думкою він поділився в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні існує мода на цей екологічний популізм. І ця ж мода перекинулася і на територію України. Багато хто, очевидно, на цьому заробляє дивіденди, як не фінансові, то політичні. Ми просто не думаємо про наступні покоління, навіть не про наступні, а й про день завтрашній для себе, а сьогодні розпродаємо все, що тільки можна розпродати в Україні", - підкреслив експерт.

За словами Бондаренка, через те, що чимало екологічних організацій в Україні працюють на гранти, вони переймаються лише вузькими питаннями, а масштабні проблеми їх не цікавлять

"Багато хто вважає, що екологія – це надто вузька система. Екологічні організації, вони ніби й працюють, але очевидно, що чимала кількість екологічних організацій працюють на гранти, і, відповідно, виступають з позиції: є грант, скажімо, вони відпрацьовують", – наголосив Кость Бондаренко.

Нагадаємо, відповідно до Паризької угоди 2015 року майже 200 країн зобов’язалися обмежити підвищення середньої температури поверхні Землі менш ніж на два градуси Цельсія а, по можливості, до 1,5 градуса Цельсія. Для цього необхідно зменшувати викиди вуглекислого газу через спалювання викопного палива на 7,6% щорічно. Однак до сих пір серйозних заходів для цього прийнято не було.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені прогнозують нові катастрофічні наслідки для екосистем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?