Американська параноя - у Путіна обурилися новим рішенням США
Категорія
Світ
Дата публікації

Американська параноя - у Путіна обурилися новим рішенням США

Американська параноя - у Путіна обурилися новим рішенням США
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах вирішили ввести жорсткі санкції проти оточення російського президента Володимира Путіна. МЗС РФ з критикою виступило на рішення Вашингтона. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на російські ЗМІ.

За словами речниці дипломатичного відомства Марії Захарової, нові санкції викликають у Москві жаль.

"Викликає жаль рішення мінфіну США від 15 липня про внесення у свій санкційний список у суданському контексті трьох російських громадян, а також п'ять компаній", - відзначила прессекретарка.

Усі фігуранти нового рішення пов'язані з так званим "кухарем" Володимира Путіна — Євгеном Пригожиним.

"Твердження про певну руку Кремля у різних регіонах світу — це така американська параноя. Що стосується санкцій, вони лише додають негатив у без того непрості відношення поміж нашими країнами", - додала Захарова.

Нагадаємо, у нового американському санкційному списку — Ігор Лавренков, Андрій Мандель, Михайло Потепкін. Рестрикції торкнулися компанії "М Інвест" (Росія), Meroe Gold Co. (Судан), а також ще три найменування з Гонконгу й Таїланду.

Санкції США — це блокування активів на території країни та заборону для американців вести бізнес с будь-якими представниками цих компаній чи згаданими особами.

Пригожина пов'язують з усіма конфліктами, у які Росія вплуталася протягом останніх років. Він має стосунки з угрупуваннями найманців та видобутком нафти за кордоном.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Вашингтон розширив санкції проти Євгена Пригожина, так званого кухаря президента Росії. Причиною для розширення обмежень стала підривна діяльність Пригожина у Судані та інших державах. Зазначається, що вказані фізичні та юридичні особи намагались завадити демократичним реформам у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?