Образи та невігластво - в Раді розгорівся новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Образи та невігластво - в Раді розгорівся новий гучний скандал

Образи та невігластво - в Раді розгорівся новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук публічно висварив народних обранців Верховної Ради дев’ятого скликання через їхню поведінку і відсутність політичної культури відносин. Варто звернути увагу на те, що Кравчук не був єдиним, хто висловив невдоволення роботою депутатів - з критикою також виступив український лідер Володимир Зеленський, який закликав депутатів принити сваритися та ділити всіх на "своїх" та "чужих". Свою позицію колишній та чинний президенти озвучили під час урочистого засідання парламенту 16 липня з нагоди 30-ї річниці прийняття декларації про державний суверенітет України, передає ONLINE.UA.

"Ще одне важливе про культуру відносин у суспільстві і Верховній Раді. Іноді, коли спостерігаєш риторику деяких депутатів, деяких політиків, то складається сумне враження, що знаходишся на Бессарабці. Образи, невігластво, неточність формулювань і навіть маленькі побрехеньки неприпустимі на цьому фоні великих завдань, які стоять перед Україною, тому я звертаюся з великим проханням подумати про політичну культуру нашого життя", - наголосив Леонід Кравчук.

Колишній президент зізнався, що помітив, як деякі депутати та політичні сили дивляться на закон та Конституцію як на ганчірки чи папірець, зневажають його. Окрім того, політи повернувся до чинного президента Володимира Зеленського і сказав, що від нього залежить чи буде закон торжествувати, а ті, хто його порушує, будуть притягнуті до відповідальності. Кравчук закликав зупинити ворожнечу та популізм у Верховній Раді. Варто зазначити, що критика Зеленського була також жорсткою.

"Шановні друзі, годі вже сварок та розбрату, годі маніпуляцій та політичних ігрищ. Годі вже ділити українців та ділитися самим. На владу чи опозицію, лівих або правих, червоних або синіх. Потрібно перестати бути політиками. Час — стати державними діячами. Людьми, що мають не великий апетит, а велику мрію — про єдину, сильну і непереможну Україну. Це — моя мрія і моя мета. Впевнений, що і ваша також", — заявив Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента провели традиційну нараду з приводу епідемії COVID-19, на якій обговорили тривалість карантину - Зеленський невідкладно звернувся до уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?