Ми платимо високу ціну - Зеленський зважився на зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми платимо високу ціну - Зеленський зважився на зізнання

Ми платимо високу ціну - Зеленський зважився на зізнання
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський відвідав Верховну Раду з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України. Він виступив з трибуни парламенту у залі засідань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За словами державного лідера, країна вже шість років платить надмірно високу ціну за свою недоторканість.

"Дорогі українці! Сьогодні, шостий рік поспіль, ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії. Ми платимо за це високу ціну — життя наших громадян. Сьогодні весь цивілізований світ визнає, що Україна робить усе для настання такого бажаного миру. Справедливого миру. Миру в нашому розумінні цього слова. Саме того миру, де державний суверенітет пануватиме в реальності, а не на папері", - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, Україна не здатна повернути полеглих бійців та загиблих мирних мешканців. Водночас держава повинна відновити свою територіальну цілісність.

"Повернути віру в правду і справедливість. Щоб те, заради чого загинули наші герої, ніколи не виявилося даремним. Я переконаний, що шанс досягти це у нас, українців, є лише в одному разі — якщо всі ми об'єднаємося. Так само, як і 30 років тому", - додав президент.

Донедавна опоненти Зеленського звинувачували його у небажанні публічно визнавати російську агресію, оскільки той нібито завжди уникає таких тверджень.

Нагадаємо, російське вторгнення почалося у лютому-березні 2014 року на тлі вчені тодішнього президента Віктора Януковича. Росія анексувала Крим і триває під окупаційним контролем частину Донеччини з Луганщиною.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 липня президент Зеленський висунув нову вимогу народним обранцям під час виступу у Верховній Раді України — він закликав народних депутатів не сваритися і припинити "маніпуляції та політичні ігрища".

Голова держави процитував ініціатора Декларації про державний суверенітет України В’ячеслава Чорновола: "Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні, маючи, щоб не довелося потім гірко любити її, втративши".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?