Україна отримала безвіз із ще однією державою - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала безвіз із ще однією державою - що варто знати

Україна отримала безвіз із ще однією державою - що варто знати
Джерело:  online.ua

Між урядами України та Гренади узгодили безвізовий режим. Відповідну угоду від імені офіційного Києва підписав у четвер, 16 липня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво відомства.

"16 липня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та посол Гренади в Російській Федерації Олег Фірер підписали угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Гренади про скасування візових вимог. Положеннями Угоди передбачається запровадження безвізових поїздок громадян України і Гренади строком на 90 днів протягом 180 днів для перебування з метою туризму або здійснення іншої неоплачуваної діяльності", - пояснили в МЗС.

Згідно з офіційними даними, угода стає чинною після того, як сторони виконають необхідні для того внутрішньодержавні процедури.

Під час переговорів на тлі підписання документу сторони обговорили співпрацю на міждержавному рівні у майбутньому. Йшлося про безпосередні контакти України та Гренади, а також співпрацю на платформах міжнародних організацій.

Уперше відомості про узгодження безвізового режиму з Гренадою стали відомі у лютому. Утім, документ підписали лише напередодні.

Нагадаємо, найбільш масштабний безвіз для України наразі — з Євросоюзом, оскільки він дозволяє українцям відвідувати кількадесят інших держав буквально по сусідству.

Віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина поділилася з українцями важливою інформацією. За її словами, на саміті Східного партнерства багато країн говорили саме про Україну як про країну, яка повинна стати частиною ЄС, тож особливий нахил був на розширення безвізу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Стефанишина наголосила, що офіційний Київ буде працювати над впровадженням ще трьох безвізів на шляху до Євросоюзу — промислового, продовольчого та авіаційного.

Пріоритетом зараз є "продовольчий безвіз", тому що наша країна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпеки продукції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?