Google назвав найпопулярніші місця відпочинку українців під час карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Google назвав найпопулярніші місця відпочинку українців під час карантину

Google назвав найпопулярніші місця відпочинку українців під час карантину
Джерело:  online.ua

Сьогодні весь світ знаходиться в підвішеному стані через пандемію коронавіруса - ніхто не знає, якою буде динаміка захворюваності і як скоро скасують карантин та відновлять пасажирський рух між країнами. Але, не дивлячись на пандемію і карантин, літню відпустку ніхто не відміняв і українці не відмовляються від відпочинку, правда, в 2020 році вони віддають все більшу перевагу внутрішньому туризму і українським курортам. Google проаналізував пошукові запити українських користувачів зі словами "відпочинок в ..." за останні 3 місяці і склав рейтинг найпопулярніших країн і курортів, куди українці їдуть на відпочинок в 2020 році, передає ONLINE.UA.

У Google відзначили, що в цьому році спостерігається чітко виражена тенденція - в Україні, як і в усьому світі, люди шукають місця для відпочинку ближче до дому. У топ найпопулярніших напрямків потрапили:

  • Коблево (Миколаївська обл.)

  • Лазурне Одеська обл.)

  • Затока, (Одеська обл.)

  • Бердянськ (Запорізька обл.)

  • Одеса

  • Приморськ (Запорізька обл.)

  • Урзуф (Донецька обл)

  • Білосарайська коса (Донецька обл.)

  • Київське море

  • Кирилівка (Запорізька обл.)

Але не втрачають українці інтересу і до відпочинку за кордоном. Після того, як країни ЄС почали поступово дозволяти в'їзд громадянам України, стали з'являтися пошукові запити на відпочинок в Європі. Найпопулярнішим напрямком для відпочинку залишається Туреччина, на другому місці - Єгипет, на третьому - Болгарія. У порівнянні з минулим роком, в першу десятку додалося два нових напрямки: Чорногорія і Іспанія. В цілому десятка популярних напрямків виглядає так:

  1. Туреччина

  2. Єгипет

  3. Болгарія

  4. Грузія

  5. Кіпр

  6. Греція

  7. Чорногорія

  8. Хорватія

  9. Туніс

  10. Іспанія

Нагадаємо, на даний момент для українців відкрили кордони сім країн - Болгарія, Хорватія, ОАЕ, Туреччина, Албанія, Єгипет, Мальдіви. Решта країн Євросоюзу включили Україну в "червону" зону, для країн якої закриті кордони. Представники ЄС будуть переглядати цей перелік кожні два тижні, щоб додати або виключити деякі країни. Головним критерієм для вирішення в Брюсселі визначили рівень захворюваності відносно 100 тисяч населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 16 липня Болгарія відкрила кордони для українців. З сьогоднішнього дня громадяни України можуть в'їжджати в цю країну без проходження 14-денний обсервації і без обов'язкового проходження ПЛР-тесту на Коронавірусние хвороба COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?