Нове вторгнення РФ в Україну - Міноборони пояснило шанси
Категорія
Україна
Дата публікації

Нове вторгнення РФ в Україну - Міноборони пояснило шанси

Нове вторгнення РФ в Україну - Міноборони пояснило шанси
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони оцінили ймовірність вторгнення російського війська з півдня, з напрямку окупованого Криму. Відповідні висновки пролунали під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра Андрія Тарана.

За його словами, українське командування разом з розвідкою не виявили ознак, які б чітко вказали на підготовку наступу проти держави. Фахівці оцінили ризики, пов'язані з Херсонською областю.

"На півострові не фіксується дій зі створення ударних угрупувань", підкреслив Таран.

Наразі українська влада ініціювала комплекс заходів, япрямованих на запобігання ймовірній загрозі. У районі адміністративного кордону з Кримом присутні військові підрозділи ЗСУ.

"З метою неопущення дестабілізації ситуації, на Кримському напрямі керівництвом Міністерства оборони, Генеральним штабом, командуванням ООС сплановано і проведено низку конкретних заходів, зокрема, йдеться про створення умов, спрямованих на попередження загострення обстановки… Для загалу можу зазначити наступне: посилено ведення розвідки, здійснюються заходи з ротації військ, уточнено завдання, організовано тісну взаємодію з Нацгвардією, Нацполіцією, СБУ, Держприкордонслужбою", - пояснив міністр.

Нагадаємо, відомості про ймовірне вторгнення РФ з півдня з'явилися у липні. Керівництво Херсонщини на тлі заяв представників українського командування підтердило, що зацікавлено у збільшенні військової присутності ЗСУ в регіоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки Україна екстрено готується до можливого наступу Росії з боку окупованого Криму, команда російського президента Володимира Путіна терміново стягує на півострів військову техніку. Напередодні в Сімферополь увійшла військова колона в кількості 84 машин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?