Пороху не нюхали - Лукашенко вигадав, як здихатися опонентів на виборах
Категорія
Світ
Дата публікації

Пороху не нюхали - Лукашенко вигадав, як здихатися опонентів на виборах

Пороху не нюхали - Лукашенко вигадав, як здихатися опонентів на виборах
Джерело:  online.ua

Білоруський президент Олександр Лукашенко вигадав нове обмеження для кандидатів у державні лідери. Він стверджує, таким особами необхідно мати досвід армійської служби, а лише потім йти на вибори. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ напередодні.

На думку Лукашенка, такі правила необхідно затвердити у Конституції країни. Він додав, "ті, хто проситься до влади, виявляється, пороху не нюхали".

"Нам необхідно до Конституції записати визначення, щоб на посаду президента не могла прийти людина, яка не служила в армії. Який він головнокомандувач, якщо не знає, що таке армія. Буде ходити, роззявив рота, ти йому локшини на вуха навішаєш, скажеш СГД, а він подумає, що танк. Не служив в армії, значить, тебе там бути не потрібно", - пояснив Лукашенко.

Президент додав, що жінку-кандидата потрібно відправляти до Вітебської бригади, "щоб вона була підготовленою та могла відрізнити БТР від танка, БМП й так далі".

Також він наголосив, у країни продовжується розробка нового законопроєкту щодо державної служби. Посадовців важливого рівня планують, як уточнив президент, довести до рівня військових, оскільки вони іноді навіть важливіші.

Нагадаємо, у серпні Білорусь проведе нові президентські вибори. На тлі підготовки до голосування чинна влада усіляко намагається не допустити найбільш сильних кандидатів від опозиції до виборчого процесу. Наприклад, нещодавно двом з них відмовили у реєстрації.

На це опозиція вирішила об'єднати зусилля трьох штабів. Головною допущеною до виборів кандидаткою стала Світлана Тихановська — її чоловіка, відомого опозиційного блогера, напередодні заарештували, тож вона балотувалася замість нього.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидати подали у Центрвиборчком свої декларації. Найбільш незвичними виявилися документи чинного лідера Олександра Лукашенка. Згідно з оприлюдненими даними, чинний президент живе лише на саму зарплату та не має жодного майна. У 2019 році він заробив 117 068 білоруських рублів (понад 1,3 мільйона гривень).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?