Шансів не було - у Раді вразили заявою про резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Шансів не було - у Раді вразили заявою про резонансний скандал

Шансів не було - у Раді вразили заявою про резонансний скандал

У Верховній Раді не розглядатимуть законопроєкт скандального нардепа Максима Бужанського. Долю резонансного документа пояснила Євгенія Кравчук — заступниця лідера фракції "Слуга народу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За її словами, восени, коли почнеться навчальний процес у школах, розгляд законопроєкту не матиме сенсу.

"Оскільки до осені він втратить свою суть. Адже з першого вересня 2020 року російськомовні школи переходять на українську мову, тому цей закон не матиме сенсу і не буде виноситися на розгляд Верховної Ради", - пояснила Кравчук.

Водночас вона назвала помилкою внесення законопроєкту до порядку денного на позачергові невідкладні засідання, яки тривали цього тижня.

"Взагалі шансів пройти у цього закону не було. Крім того, це перше читання. Навіть з точки зору регламенту і процедур він би не був прийнятий. Це зайвий раз виявився для наших опонентів з одного та з іншого боку подразнити суспільство. Ми, як комітет рекомендували його відхилити", - додала нардепка.

Нагадаємо, законопроєкт Бужанського запропонував скасувати частину закону про мову, яка вводить українську як головну мову навчання для учнів 5-11 класів у російськомовних школах. Нардеп пропонував відтермінувати на три роки це рішення.

У профільному комітеті закликали відхилити ініціативу, однак нардепи погодили її внесення у порядок денний.

Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Дмитро Разумков виступив з гучною заявою — він несподівано зізнався, що виступає за перегляд мовного закону в Україні. За словами спікера парламенту, мова не йде про встановлення другої або третьої державної мови в країні, але він згадав жителів Донбасу, які в основному говорять російською мовою, і закликав поважати їхню позицію, бо вони також громадяни України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?