У Франції горить найвідоміший собор Петра і Павла - з'явилися моторошні відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Франції горить найвідоміший собор Петра і Павла - з'явилися моторошні відео

У Франції горить найвідоміший собор Петра і Павла - з'явилися моторошні відео
Джерело:  online.ua

Вранці 18 липня у Франції сталася надзвичайна подія - в Нанті загорівся найвідоміший собор Петра і Павла, який побудували в XV столітті. За даними глави пожежної служби генерала Лорана Ферлах, через пожежу практично повністю зруйнований великий орган, а платформа, на якій він розташовується, нестабільна і може обрушитися. У той же час дах собору не постраждав, йлму, за даними французької влади, руйнування не загрожує. Пожежу в соборі Петра і Павла в Нанті гасять понад сто пожежників, до локалізації загоряння залучено 45 машин. Що відбувається на місці пожежі в готичному соборі, показують в соцмережах очевидці події на відео, передає ONLINE.UA.

Відомо, що пожежа почалася о 7:30 ранку, через 15 хвилин прибули пожежники. На фотографіях видно стовп диму і полум'я всередині собору, котре піднімалося на висоту центрального нефа. Зараз вогонь зупинено, але пожежу ще не погашено. За фактом події, поліція порушила кримінальну справу. Правоохоронці припускають, що мова йде про підпал.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб визначити причини пожежі. Вогонь буде переможений, збиток буде значним, але не катастрофічним і історія з руйнівною пожежею 1972 року не повториться в повному обсязі. Нам не загрожує сценарій Нотр-Дам-де-Парі", - запевнила городян мер Нанта Жоанна Роллан.

Нагадаємо, собор святого Петра і Павла в Нанті, будівництво якого почалося в XV столітті і тривало 457 років, є однією з найбільших готичних церков у Франції. По висоті собор на 6 метрів нижче собору Паризької Богоматері. У 1972 році там вже був серйозний пожежа, який зруйнувала дах будівлі. Тоді причиною стали покрівельні роботи, що проводяться з порушеннями. Реставрація тривала до 1985 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що навесні минулого року масштабна пожежа сталася в кафедральному соборі Нотр-Дам де Парі. В результаті всесвітньо відомий пам'ятник архітектури, побудований в XIII столітті, отримав значних збитків - повністю зруйнувався шпиль будівлі, а також впав дах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?