Кращий молодий футболіст Європи 2020 - гравці УПЛ перемагають в боротьбі за престижний приз
Категорія
Спорт
Дата публікації

Кращий молодий футболіст Європи 2020 - гравці УПЛ перемагають в боротьбі за престижний приз

Кращий молодий футболіст Європи 2020 - гравці УПЛ перемагають в боротьбі за престижний приз
Джерело:  online.ua

Два футболіста української Прем'єр-ліги претендують на звання кращого молодого гравця Європи 2020 року. Претендентами на перемогу в престижній премії Golden Boу стали півзахисник "Динамо", чемпіон світу 2019 року в складі збірної України Георгій Цітаїшвілі і півзахисник "Шахтаря" Тете, які пробилися до другого раунду голосування за претендентів на трофей Golden Boy-2020 року, обійшовши в рейтингу зірок світового футболу. Цітаїшвілі і Тете у першому раунді зайняли 3-4 місця, поступившись тільки юному захисникові лісабонського Спортинга Едуардо Куарежмі і нападаючому туринського Ювентуса Алехандро Маркесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на італійське видання Tuttosport.

Цітаїшвілі вже прокоментував потрапляння в топ-5 номінантів першого раунду премії Golden Boy 2020. Він упевнений, що виграти цю премію для нього неможливо, а сам би проголосував за Джейдона Санчо з Борусії Д.

"Я думаю, що потрапив в номінацію за чемпіонат світу, коли гол забив. Конкуренція серйозна, гравці виступають на найвищому рівні. Виграти неможливо. Якщо я виграю - це буде несправедливо по відношенню до цих гравців. Приємно, що потрапив. Будемо рости", - вважає півзахисник "Динамо".

Нагадаємо, Golden Boy - щорічна премія, заснована італійським виданням Tuttosport в 2003 році. Нею нагороджується кращий молодий гравець до 21 року, який виступає в Європі. У 2020 році результати премії будуть визначені на основі голосування уболівальників і оцінок експертів. У 2019 володарем премії Golden Boy став португалець Жоау Феліш. У минулому році на перемогу претендував український воротар Андрій Лунін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська футбольна Прем'єр-ліга підвела підсумки 25-го туру чепіонатов країни. Експертна рада, до якої увійшли Леонід Буряк, Олег Венглинський, Артур Валерко, Сергій Нагорняк, Геннадій Орбу, Віктор Грачов, Йожеф Сабо, Олександр Сопко, Степан Юрчишин, Анатолій Чанцев, Ігор Яворський, визначила кращого гравця і тренера чергового туру української Favbet Ліги сезону 2019/20. Ними стали захисник київського "Динамо" Віталій Миколенко і тренер цієї ж команди Олексій Михайличенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?