Україна спростила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна спростила правила перетину кордону - що важливо знати українцям

Україна спростила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Джерело:  online.ua

Українська влада спростила правила перетину кордону. Тепер українці, які в'їжджають в країну, не зобов'язані проходити обов'язкову двотижневу самоізоляцію проходити обов'язковий ПЛР-тест на коронавірус при поверненні з ще дев'яти країн. В оновлений список потрапили: Албанія, Болгарія, Румунія, Єгипет, Сербія, Чехія та інші держави. Спростити в'їзд до країни стало можливим після зміни критеріїв країн "зеленої" зони і збільшення порогу активних хворих COVID-19 з 40 до 55 осіб на 100 тис. населення. Нові правила перетину кордону 19 липня пояснив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Після того, як був збільшений поріг з 40 активних хворих на 100 тис. населення до 55 осіб, до переліку країн з зеленої зони додалося ще 9 держав. З усією цією інформацією ви можете ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров'я. Серед цих 9 країн такі: Албанія , Болгарія, Румунія, Єгипет, Сербія, Чехія та інші держави ", - зазначив Максим Степанов.

Глава МОЗ підкреслив, що українці, які повертаються з цих країн, не мають проходити двотижневу самоізоляцію.

Повний список країн, при в'їзді з яких в Україні не потрібно проходити самоізоляцію, станом на 19 липня виглядає так:

Нагадаємо, до цього громадяни України, які приїжджали з країн, де кількість активних випадків COVID-19 не перевищує позначку в 40 хворих 100 тисяч населення, не зобов'язані були проходити 14-денну самоізоляцію або обсервацію. Також не підлягали самоізоляції співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, учасники ЗНО та вступних іспитів, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19 особою. При цьому іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування, відмовляють у перетинанні державного кордону. Це правило не стосується іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України і осіб, визнаних біженцями, або тими, які потребують додаткового захисту.

Українці, які приїжджає додому з країн "червоної зони", повинні пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши додаток "Дій вдома". Але є можливість достроково завершити самоізоляцію і за бажанням пройти ПЛР-тестування на коронавірус. При отриманні негативного результату тесту лабораторія відразу ж повідомляє ЦГЗ і автоматично надсилає повідомлення в додаток. У "червону" зону країн входять в тому числі: США, Бразилія, Ізраїль, Португалія, Люксембург, Білорусь, Франція, Катар, Казахстан, Азербайджан, Канада, Сінгапур, Мексика, Великобританія, Іспанія та інші.

Як відомо, Європа включила Україну в "червону" зону країн, з яких заборонений в'їзд. На сьогоднішній день українці можуть поїхати тільки в Болргарію, Хорватію, Аобанію, Чорногорію, ОАЕ, Туреччину, Єгипет і Мальдіви, але на певних умовах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінила правила перетину кордону і пом'якшила умови обов'язкової самоізоляції для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?