У Зеленського хочуть повністю змінити парламент - що це значить
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського хочуть повністю змінити парламент - що це значить

У Зеленського хочуть повністю змінити парламент - що це значить
Джерело:  Hromadske

У президентській партії Володимира Зеленського "Слуга народу" хочуть повністю змінити парламент. Депутати пропонують внести до закону про опозицію зміни і для коаліції, щоб народним обранцям було простіше домовлятися. З такою ініціативою виступила депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова, яка вважає, що нові правила допоможуть налагодити співпрацю між депутатами і уникнути бійок та негативних явищ в парламенті. Третьякова назвала цей закон "великою парламентською реформою", яка ще не виписана. На обговорення новий законопроєкт планують представити в Раді у вересні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

"Однією з нагальних проблем сьогодні є підготовка закону, його готують зараз в групах, кажуть, що це закон про опозицію. Насправді парламент вимагає змін не тільки в опозиції, але і в коаліції", - заявила Третьякова.

Вона зазначила, що в даному законопроєкті важливо прописати не тільки, яким чином опозиція може просувати свої ідеї, а й як повинна працювати коаліція.

"Це суть угоди, але має бути ще більша частина коаліційної угоди, яка називається «організаційна частина», і її можна перекласти на просту мову: "Як ми домовляємося", щоб була прийнята ця політична програма", - пояснила депутатка.

Нагадаємо, в команді Зеленського про необхідність прийняття закону про опозицію заявляли ще до позачергових виборів в Раду 2019 року. Але дійшли до розгляду цього питання тільки зараз. Перший варіант законопроєкту про опозицію, який готує нинішня влада, може бути внесений на розгляд парламенту у вересні або жовтні. У ньому хочуть закріпити права опозиції, гарантій, щоб ці речі не змінилися незалежно від того, якою буде влада в країні.

Важливо відзначити, що в Україні за всі роки незалежності не прийняли жодного закону про опозицію. Законопроєкт, який зараз розробляється, може стати першим, який законодавчо врегулює норми роботи опозиції в парламенті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського зважилися на резонансне визнання. Народний депутат з президентської партії "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що народні обранці даремно їли свій хліб, особливо в період карантину, коли парламент працював не на повну силу. Вона вважає, що нардепи повинні працювати без відпусток і доопрацювати всі заплановані законопроекти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?