У Раді вразили заявою про зарплати нардепів - у чому річ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді вразили заявою про зарплати нардепів - у чому річ

У Раді вразили заявою про зарплати нардепів - у чому річ
Джерело:  online.ua

Парламентський спікер Дмитро Разумков оцінив зарплати народних депутатів в Україні. Він стверджує, що вони відповідають сьогодні належному рівню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на пресконференції у понеділок, 20 липня.

За словами політика, усі громадяни України повинні мати гідний прибуток.

"Гідний рівень оплати праці повинен бути у всіх. Так само у народних депутатів України... Але він повинен бути співмірним з тими рівнями доходів та заробітних плат, які отримує суспільство. Я думаю, що ні для кого з народних депутатів, які зараз працюють у Верховній Раді, не були несподіванкою ті зарплати, які ми сьогодні отримуємо", - пояснив Разумков.

Він наголосив, навряд чи зустрінеш людину, яка могла б сказати, що їй вистачає грошей та не хочеться більше.

"Хочеться, але я думаю, що треба адекватно оцінювати свою роботу й оцінювати роботу інших. При тому рівні заробітних плат, які є сьогодні у державі, я думаю, що зарплата народних депутатів... вона відповідає нормальному рівню оплати. Багато питань бере на сьогодні на себе держава, бюджет. У мене таких питань не виникає", - додав спікер.

Нагадаємо, тему зарплат нардепів Разумков також підіймав у червні. Тоді він наголосив, що питання про зміну цієї сторони депутатського життя ще не на часі.

Як повідомляв ONLINE.UA, середня зарплата народного депутата України становить 42 тисячі гривень, але в президентській партії "Слуга народу" вважають таку виплату низькою для того, щоб якісно забезпечувати роботу парламентаріїв.

Про це заявила голова комітету соцполітики Галина Третьякова, яка також вважає недостатніми виплати на організацію роботи народного депутата. За її словами на помічників нардепу надається 42 тисячі гривень на чотирьох осіб, а цього мало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?