Дві точки зору - стало відомо, як Рада розгляне резонансний законопроєкт
Категорія
Політика
Дата публікації

Дві точки зору - стало відомо, як Рада розгляне резонансний законопроєкт

Дві точки зору - стало відомо, як Рада розгляне резонансний законопроєкт
Джерело:  online.ua

Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про медіа", який викликав чималий резонанс. Спікер Дмитро Разумков пояснив, як його розглядатимуть у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ під час пресконференції.

За словами політика, документ не потраплятиме до уваги нардепів щонайменше до кінця літа чи навіть до вересня.

"Станом на сьогодні він розглядається як проєкт, який буде розглядати Верховна Рада України в першому читанні. На позачергову сесію найближчу народні депутати не пропонували його винести, тому я впевнений, що завтра його не буде. Коли він може з’явитися, мені поки що важко відповісти. Я думаю, що він потребує, м’яко кажучи, доопрацювання", - пояснив Разумков.

Він наголосив, існують "дві точки зору, я їх бачу, я їх чую". Лобіює законопроєкт частка депутатів, також його схвально оцінили окремі міжнародні організації. Водночас ним протистоїть думка журналістів, деякі з котрих мають жорстку позицію.

"Те, що він не буде прийнятий в першому (читанні) та вцілому, я думаю, що всі в цьому впевнені. Щодо розгляду його у Верховній Раді – я думаю це буде або ближче до вересня, або у вересні. Поки зарано про це говорити", - підкреслив Разумков.

Слід зауважити, що законопроєкт "Про медіа" вводить нові правила для діяльності ЗМІ, перш за все тих, які працюють онлайн. Журналісти піклуються про недоторканість своєї роботи та відсутність тиску, цензури, які зведуть на нівець результати праці цілої сфери.

Як повідомляв ONLINE.UA, незабаром у Верховній Раді розглядатимуть резонансний законопроєкт"Про медіа". Із закликом про його ухвалення у першому читанні до Києва звернулися представники Євросоюзу. На думку дипломатів, Україна потребує чіткого регулювання медіа, яке існує, зокрема, на території співдружності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?