Я проти - Зеленський екстрено звернувся до усіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Я проти - Зеленський екстрено звернувся до усіх українців

Я проти - Зеленський екстрено звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський терміново звернувся до усіх українських громадян - він наголосив, що не підтримує ідею відновлення водопостачання з материкової України до окупованого Росією Криму. Про позицію українського лідера розповів народний обранець від політичної сили "Слуга народу" Богдан Яременко. За слова депутата, він вирішив поцікавитися у президента, що той думає про відновлення водопостачання до окупованого Криму. Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці парламентаря, передає ONLINE.UA.

"Я проти, – так лаконічно відповів президент Зеленський", - наголосив народний обранець.

Варто звернути увагу на те, що у коментарях до допису Яременка запитали про думку глави держави щодо виступів артистів, які виступали на півострові: чи можна їм гастролювати на материковій Україні. У відповідь він заявив, що не став би питати про таке Зеленського.

"Є законодавство, є здоровий глузд. Цього достатньо, щоб вирішувати це питання без президента", – підкреслив нардеп.

Що важливо розуміти, війська РФ продовжують готуватися до наймасштабніших військових навчань "Кавказ 2020", на які в окупований Крим з’їдуться тисячі російських військових. Іноземні та українські аналітики попереджають, що окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Черговим доказом підготовки наступу Росії на Україну став наказ Путіна, який несподівано для всіх оголосив раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною.

Варто нагадати про те, що 85% потреб півострова у прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму у 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020-го ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився у понад два рази нижчим, ніж до літа минулого року. Окрім того, зазначається, що Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Відні відбулося засідання Постійної ради ОБСЄ, на якому підняли питання агресії Росії проти України на Донбасі і незаконну окупацію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?