Ми чекаємо - у Раді вразили заявою про реінтеграцію ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми чекаємо - у Раді вразили заявою про реінтеграцію ОРДЛО

Ми чекаємо - у Раді вразили заявою про реінтеграцію ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді готові зайнятися розробкою законопроєктів для реінтеграції ОРДЛО, однак для цього необхідні умови. Перш за все потрібно дочекатися результатів нормандського процесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Давида Арахамії, лідера фракції "Слуга народу".

За його словами, також рух продовжується у мінському процесі.

"Він був перезавантажений, десь рік тому, і зараз він трошки коригується завдяки команді президента, завдяки Міністерству реінтеграції і з точки зору законодавчих актів, ми дійсно зараз чекаємо, які будуть домовленості у нормандському форматі, і потім будемо виносити це до зали. Нещодавно ми прийняли законопроєкт, який дозволяє всім дітям, які переміщені з тимчасово окупованих територій чи Криму, без іспитів бути зарахованими у дуже широкий перелік ВУЗів для того, щоб ми забирали цих дітей, щоб вони переїжджали в Україну і працювали в Україні", - пояснив Арахамія.

Очільник президентської фракції додав, військово-цивільні адміністрації вже отримали розширені повноваження. Це дозволяє їм вирішувати більшу кількість питань, які виникають у регіонах.

"По-друге, Станиця Луганська, міст, дуже багато питань, які ми дерегулювали для того, щоб вони могли отримувати всі документи швидше і без черг на місцях. Для того ми надали більше повноважень військово-цивільним адміністраціям. Що стосується великих змін, то ми чекаємо висновків по Нормандському процесу, потім будем про це розробляти інструментарій у вигляді законопроєктів", - підкреслив Арахамія.

Як повідомляв ONLINE.UA, переговори щодо нового обміну полоненими між Україною та Росією не відзначаються прогресом протягом останніх тижнів. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів про суперечки. Російська сторона нещодавно звинуватила Київ у намірах доповнили список категорій, по яких розподіляють бранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?