Рада відхилила резонансний законопроєкт - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відхилила резонансний законопроєкт - що сталося

Рада відхилила резонансний законопроєкт - що сталося
Джерело:  online.ua

Верховна Рада розглянула у другому читанні законопроєкт № 3355-1 щодо приховування майна посадовців завдяки їхнім дітям. народні депутати відхилили резонансний документ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

Згідно з оприлюдненими відомостями, лише 214 нардепів підтримали документ. Для цього ухвалення були необхідні 226.

За словами спікера Дмитра Разумкова, законопроєкт став фактично відхиленим. Представники Ради не погодилися навіть з його відправленням на повторне друге читання через профільний комітет.

Нагадаємо, у проєкті говорилося про виключення дітей, які живуть окремо від посадовця, зі списку членів родини, що потребують надання декларації про майно. Фактично він надавав можливість держслужбовцям приховувати майно завдяки неповнолітнім дітям.

Наразі українське законодавство вимагає від посадовця декларувати усі доходи, нерухомість, автомобілі, коштовності усієї родини. Йдеться також про речі й інші об'єкти, які знаходяться на користуванні.

Водночас згаданий законопроєкт пропонував скасувати правило про обов'язкове декларування доходів радників президента, які працюють на громадських засадах.

Документ пройшов перше читання у травні. Його підтримали 244 нардепи — трохи більше за необхідний мінімум.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про медіа", який викликав чималий резонанс. Спікер Дмитро Разумков пояснив, як його розглядатимуть у майбутньому.

За словами політика, документ не потраплятиме до уваги нардепів щонайменше до кінця літа чи навіть до вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?